Információk

Nagyszombat megye érdekes újdonságokkal és változásokkal lepi meg a helyközi autóbusz-közlekedést használó utazóközönséget. 2023. január 1-től az új zónáknak és a könnyen feltölthető bérleteknek köszönhetően nemcsak könnyebben, hanem kedvezményesebben is utazhatsz. Ezen az oldalon minden információt és részletet megtudhatsz az új évtől rád váró változásokról!

A legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy megéri utazni a bérlettel. Itt találhatsz konkrét példákat is. El kell döntened, hogy hány zónát használsz rendszeresen vagy tervezel használni.

A zónán belüli érvényességet a zónák egytől kilencig terjedő száma határozza meg. Amennyiben 10 vagy több zónán át kívánsz utazni, akkor automatikusan az ún. teljes hálózati jegyet fogod használni. Ezzel valóban korlátlanul utazhatsz egész Nagyszombat megyében. Ez a jegy az Arriva Nagyszombat, a Dunaszerdahelyi Autóbusz-közlekedési Vállalat és a SKAND Szakolca utasszállítást végző cégeknél érvényes, és teljesen mindegy, hogy melyik fuvarozótól vásárolod meg a bérletet. A bérletet online is megveheted az e-shopon keresztül. Az egyes zónákon belüli érvényességről itt találsz részletes tájékoztatáts.

A hagyományos, 7, 30, 90 és 365 napos bérlet mellett újdonság a 180 napos érvényesség is, amelyet egy-egy szemeszter során a diákok fognak nagyon értékelni. A diákoknak, a fogyatékkal élőknek és az időseknek biztosított kedvezmények maguktól értetődőek. Mindez egyszerű – csak kiválasztod a zónákat, amelyeket használni kívánsz, megválasztod az érvényességi időt, és többé nem kell aggódnod a viteldíj miatt! Amennyiben további információkat szeretnél megtudni a bérletről, kattints ide.

És végül – HOGYAN LEHET EZT EGYSZERŰEN ELMAGYARÁZNI A HAVEROKNAK, A CSALÁDNAK VAGY AZ ISMERŐSEIDNEK?

A bevezetett újítások bevált és korszerű megoldást jelentenek arra, hogy Nagyszombat megyében vonzóbbá, egyúttal pedig biztonságosabbá, kényelmesebbé és környezetbarátabbá váljon a helyközi autóbusz-közlekedés. A menetjegyek kínálatát az ún. előfizetéssel bővítjük. Az egyszeri utazásra feljogosító menetjegyekhez képest ezek az ár szempontjából kedvezőbbek. Minél gyakrabban használod az elővételben megvásárolt jegyet, egy utazásra lebontva annál kevesebbet kell fizetned.